IES Kista producerar framtidens teknik

FacebookTwitterLinkedInPinterestShare
You must consent to third-party cookies to view this content.You must consent to third-party cookies to view this content.
Student Work
IES Kista producerar framtidens teknik

Här vid IES Kista har vi så många spännande och intressanta projekt på gång! Ett av dem pågår i ett av våra välutrustade och moderna NO-labb, där eleverna i årskurs nio hade en uppgift där de skulle demonstrera hur tryck fungerar. Eleverna kom med massor av intressanta idéer, men det fanns en idé som stack ut. Eleven designade, och byggde, en robotarm. Uppgiften gavs en vecka att genomföra, och en och en halv lektion vigdes åt att planera och designa projektet.

Genom att använda google classroom teknik till vårt förfogande, och en del helgarbete, lyckades en av våra elever vid IES Kista designa och bygga en fullt fungerande robotarm. Se bilder nedan! Robotarmen fungerar genom tre, dubbelarbetande kolvar som kan röra robotarmen i tre leder. Robotarmen kontrolleras genom en kontrollpanel där de olika kolvarna är fyllda med olikfärgade vätskor för att kunna differentiera de olika rörelserna.   

Ännu en nämnvärd prestation från våra elever här vid IES Kista är att tre elever deltar i EDU-ART, en europeisk uppfinningartävling där eleverna genomför olika forskningsprojekt kring utmaningarna vid polcirklarna. Idéerna som kom från IES Kista eleverna spänner över hela spektrumet av utmaningar som polarisarna står inför, och bidragen handlar om allt ifrån jakten av polardjur och konsekvenserna av polarturismen.