Nya rektor hälsar välkommen

FacebookTwitterLinkedInPinterestShare
Från rektorn
Nya rektor hälsar välkommen

Kära föräldrar och vårdnadshavare,

Nu när höstlovet är runt hörnet och årets längsta skolperiod närmar sig sitt slut, är det mitt stora nöje att skriva till dig för första gången som rektor för IES Kista. Efter att ha varit förälder till en gammal IES Kista-student är jag oerhört stolt över att kunna överta ledarskapet från herr Östling Huhta, som jag är säker på att ni är medvetna om, har tagit plats i en skola mycket närmare sitt hem så att han kan vara närmare sin familj. Även om jag inte är ny på skolan, efter att ha jobbat här i drygt två år i rollen av biträdande rektor för akademiker, ser jag fram emot utmaningen att leda skolan under de kommande åren, då vi strävar efter att ge den bästa möjliga utbildning för våra studenter.

På det personliga planet har jag arbetat som pedagog i nästan tjugo år, med erfarenhet från skolor, gymnasium och som handledare på grundnivå på universitet. Jag är ursprungligen från England, strax utanför Manchester och flyttade till Sverige för elva år sedan med min familj, eftersom min fru och jag ville ha en bättre pedagogisk upplevelse för våra egna barn. Jag började arbeta som Head of House på IES gymnasium på Södermalm och fick sedan en tjänst som biträdande rektor på Sigtunaskolan Humanistiska Läroverk, där jag arbetade i drygt 6 år och ansvarade bland annat för de internationella utbildningsprogrammen i skolan. Sommaren 2019 dök möjligheten upp att få arbeta på IES Kista. Jag kände att det var ett bra tillfälle för mig att gå vidare och jag började då som biträdande rektor och ansvarig för den akademiska delen.

Hösten 2019 som var min första termin som biträdande rektor, var utmanande men samtidigt spännande. IES Kista gjorde stora framsteg och utvecklades mycket ur ett akademiskt perspektiv. I januari 2020 förändrades världen. Jag tror att vi alla är medvetna om den ofattbara inverkan covid-19 har, och har haft på samhället i stort och även på vår skola. Jag är stolt över det jobb vi gjorde som skola under de mest utmanande månaderna, där vi till stor del lyckades hålla öppet och kunde fortsätta ha en positiv inverkan i våra elevers liv i en tid av stor osäkerhet. Var skolmiljön lika lugn och produktivt som den varit tidigare? Nej, det var den förmodligen inte; precis som hos de flesta andra skolor, som också höll sina dörrar öppna. Skolmiljön är den stora utmaningen jag står inför i min nya roll som rektor, men jag är optimistisk.

Covid-pandemin är inte helt över ännu, men jag är hoppfull att vi har tagit oss förbi den värsta biten, ute i samhället och även på vår skola. Jag vet, när jag kliver in min nya roll, att jag har stöd av ett team av engagerade och erfarna pedagoger som arbetar hårt för att säkerställa att vi levererar bästa möjliga utbildningsmöjligheter till våra elever. Jag är övertygad om att vi kan göra detta med ert fortsatta stöd och jag ser fram emot att hälsa alla välkomna tillbaka efter höstlovet.

Vänliga hälsningar,

Ian Gavin
Rektor, IES Kista